Egyszerű, könnyed, légies, fűszeres vörösbort szeretnénk kortyolgatni? Nem kívánjuk elhagyni hazánk határait, szőlőfajtáit? Akkor válasszunk egy kadarkát. A többség azonnal a település nevével összeforrt szekszárdiak felé nyúlna. Mások Villányból és Egerből is szívesen kóstolnak. Elég csak Jekl Béla vagy Lőrincz György neveit említeni.
A régió marketing eszközként is használhatná a reneszánszát élő fajtát.
Különlegessége könnyed, gyümölcsös, fűszeres borában rejlik. Egyszerű, mégis elgondolkodtató. Most Frittmann 2015-ös Kadarkájával ismerkedtem.
Sajnos az Alföld borai alig kerülnek szóba, pedig lenne mit keresnünk. Gondoljunk csak Koch Csaba és a Frittmann testvérek kadarkáira.
Kevesen tudják, hogy a Kiskunsági-borvidék rendelkezik belőle a legnagyobb területtel. Úgy gondolom az ottani terroire kedvez a fajtának a borok minősége pedig lassan elérik a hegyvidéki társai minőségét.
A régió marketing eszközként is használhatná a reneszánszát élő fajtát.
Különlegessége könnyed, gyümölcsös, fűszeres borában rejlik. Egyszerű, mégis elgondolkodtató. Most Frittmann 2015-ös Kadarkájával ismerkedtem.
Kadarka Frittmann 2015 Kiskunság
Halovány rubint színű. Vékony, feszes, tömény fűszeres illatkompozícióval nyit. Ez cseresznye, meggy és málna játékos gyümölcseiben jelenik meg. Szikár savszerkezete könnyed piros gyümölcsös ízeit bors-zöldpaprika járja át. Légies, mégis tüzes, fűszeres lecsengésű.
16,5 pont