2019. márc. 28.

Cult in Glass és a Hírös Gasztroszínház koprodukciója

Cult in Glass
Egyre népszerűbbé kezd válni a Cult in Glass rendezvénysorozat, ahol az izgalmas borok mellett folyamatosan bővülő programokkal találkozhatunk. A jazz koncertek mára vak borkóstolókkal, humoros színdarabokkal  egészültek ki. Az utóbbinál a jó hangulatot a Hírös Gasztroszínház tagjai biztosítják, akik a közönség bevonásával, spontán előadással teszik felejthetetlenné az estét. Fantáziadús színjátékukban keveredik a kulinária, a jó borok szeretete és a mindennapi élet apró cseprő dolgai. 
Így történt ez március 16-án is a MiaPia Bisztróban. A színészek ismét fergeteges sikert arattak a borbarátok körében.  
Az esemény mégis a borok bűvöletében s azok jótékony hatásában tellett el, erről öt borvidék öt pincészete gondoskodott. A kóstolás mindig egyfajta utazás, ahol lélekben elkalandozunk távolabbi tájakra, s ennek elmélyülésében a borászok nagy segítségünkre voltak.

A Neszmélyi borvidéket a Hauzer Bormanufaktúra képviselte, ahol a könnyedebb 2017-es cabernet franc mellett, a 2018-as kedves olaszrizlingjük szépen tükrözte a vidékre jellemző gyümölcsös légies stílust.
A Twickel Szőlőbirtok képviseletében


Az Etyek-Budai borvidéken gazdálkodó Vabrik Pincészet héjon érlelt, narancsborba átmenő szürkebarátja mindenképpen figyelmet igényelt, az igazi meglepetést azonban a 2015-ös még mindig friss fűszeres aromákat adó syrah szerezte.

Az Egri borvidékről származó  Dávid Borház 2012-es DQ merlot, cabernet franc és kékfrankos házasítású borát már csak kora miatt is érdemes volt megkóstolni, amíg a könnyedebb rozéjuk nagy sikert aratott a vendégek körében.

A szekszárdi Twickel Szőlőbirtok 2013-as bikavére és a 2015-os merlotja szépen hozta a régió tüzes, gyümölcsös, bársonyos telt aromáit.

Az est nagy durranása a Pécsi borvidék nyugati felén Helesfán gazdálkodó Fehérváry Szőlőbirtok 2016-os pinot noir és merlotja volt. Vastag gyümölcsös beltartalmuk óriási potenciával bírnak, amely boroknak még hosszú eredményes utat jósolok. 
Hírös Gasztroszínház


Végül köszönet a Hírös Gasztroszínház tagjainak, a borászoknak, és a Cult in Glassnak a színvonalas program szervezésért. 

Kunci