2017. jan. 9.

Koch Hajós-Baja 2015 Kékfrankos Prémium

forrás: kochborhazszeged.hu
Paradicsomos tésztát készítettem, amit csirkecsíkokkal, gombával tuningoltam fel.  
Mindig gazdagon fűszerezek, így nem is volt a kétségem a borfajta meghatározásánál. 
Természetesen Kékfrankos! 
Már csak egy kérdés maradt. Honnan és kitől! Számos palack közül ismét Koch Csabi borára esett a választásom. 
Úgy érzem megint telitalálat lett. Amellett, hogy harmonizált az ételemmel, kiváló minőséget kaptam. 
Mindez csak 1300 Ft-ba került.

Sötét lilás színű bor sokféle illatot áraszt. Nem hasonlít a soproni kékfrankosokra! Azoknál jóval vastagabb aromákkal bír. Érett meggy, kevés szilva, étcsoki keveredik nagy mennyiségű fűszerrel. Bársonyos illatában a zöldpaprika is szerepet kap. Harsány savai mögé komoly beltartalom bújik. Meggylekvár, pici szilvával körbeölelve, amire keserű csoki telepszik. Enyhén zöldpaprikás, földes, hosszan tartó lecsengésű. Mindezek mögött egy csöpp vanília is megbújik. 

Aki szereti a déli stílusú kékfrankosokat, kóstolja meg. 

16.8 pont