2017. márc. 20.

Koch Prémium Kadarka 2015 - újratöltve

Még szeptemberben a Budavári Borfesztiválon találkoztam Koch Csabával. 
Beszélgetésünk végén kezembe nyomott egy üveg Kadarkát, s így szólt hozzám.
- Gergő, ezt neked ajándékozom, egy megfelelő alkalommal kóstold meg.

Hónapokig őrizgettem, majd január harmadikával eljött a bontás pillanata. Szüleim látogattak hozzám, hogy másnap továbbutazzunk testvéremhez, Új-Zélandra. Vacsorára szalonna, kolbász, és újévi disznósült került az asztalra.

A kadarka eleganciájáról és könnyedségéről vált híressé.
Cseresznyés, meggyes, enyhén epres, fűszeres illattal kezd. Mögötte kevés paprika is fellelhető. 
Nem annyira tömény mint a 2013-as, de elegánsabb. Kerek savaiban cseresznye és meggy keveredik. Közepes testében pirosparikás fűszerek csak úgy pattogzanak a nyelvem alatt. Minden kortyát élvezet kóstolni. 

Egy tankönyvi Kadarka lehetne, boriskolába való "oktató bor". 
Igazi arany középút. 

16,6 pont