2017. dec. 25.

Hegyek között a Bikavér Thummerer 2006 Superior Bikavér

A svájci Interlaken egy eldugott borkereskedésében leltem rá. A palack eleinte nem hozott igazán izgalomba. Az évek során számtalan alkalommal találkoztam Thummerer borokkal ebben az Alpesi országban. Fantáziámat sokkal inkább a címke évjárata keltette fel. 2006!!! Ennek már fele se tréfa gondoltam, és habozás nélkül a kosaramba került. Egy olyan ínyenc ritkaság, ami szinte bármelyik borkedvelő agytekervényeit megmozgatná.
 
Itt nem csak a patriotizmus beszél belőlem. Inkább kíváncsi voltam, hogy ennyi év távlatából mit tud a három komponens alapjaira épített / terroire, szőlőfajták, mikroklíma/ leghíresebb vörös blendünk. Ehhez párosul az utolsó húsz év legjobb évjárata. Ünnepek alkalmával ő kerül most felbontásra.
 
Bikavér Superior 2006 Thummerer
 
Érett lekváros illattal indít. Feketeszeder csokoládé, cassis némi dohány, aszaltmeggy, amiket a borsos fűszerek tesznek izgalmassá. Testes, komplex ízek fogadnak. Picit élesebb savai még nem zavaróak. Tanninjai enyhén szárítóak, kesernyések. Kávé feketeszeder, aszaltmeggy aromák járják át. A lecsengése közepes.
Érettségéből adódóan némileg érződik rajta az idő vasfoga. Ettől eltekintve még mindig remek formában van.
17,2 pont

Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Boldog Új Évet Kívánok!

Kunci