2018. jan. 29.

Vörös Tricollis

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet Tricolis cuvéeje egybeforrt a pincészet nevével. Szinte minden  borkedvelő szívébe zárta ezt a kedves, könnyed gyümölcsös bort.
A sikernek hála hozták létre a vörös párját. A nevéből adódóan ő is három fajtára épül. Merlot, Pinot noir, és Cabernet franc. Ennek hallatán a franciák bosszúsan összehúznák a szemöldökük! Burgundi, és bordeauxi fajták cuvéesítése? Persze mi nem ott élünk, így nyugodtan játszhatunk az ízvilágok kavalkádjával. Érdekes elképzelésen alapul, ahol a Merlot bársonyosságot, Pinot noir fűszert, a Cabernet franc pedig karakteres testet biztosít.


Tricollis vörös 2015 Pannonhalma

Sötét rubintos színű. Nagy glicerintartalma már a pohár  oldalán vastagon lefolyó cseppjein észlelhető. Keserűcsoki, kávé formájában erősen érződik az erős hordóhasználat. Mögötte némi szeder, és feketeribizli aromák húzódnak. Ízében is a fa pörköltes aromái uralkodnak, amit egy bársonyos, enyhén csersavas gyorsan átfutó gyümölcsös íz vesz át. Kávé kakaó szeder jegyeit borsos csípősség teszi izgalmassá.

Keserű csokik mellé is el tudnám képzelni.

16,4 pont