2015. jún. 5.

Plan de Dieu - 2013

Plan de Dieu
Cotes du Rhone Villages 2013 13,5 %
Syrah Grenache

A Lidl borkínálatát egyre színesebb borkínálattal örvendeztet meg. Ennek örömére most ismét egy a Rhone völgyéből származó remek példányt emeltem le a polcról. Mióta ott jártam nagyon megszerettem ezt a vidéket, és a borait. Egyszerre magukban hordozzák a gyümölcsöt, az eleganciát, és a testet. Terveim szerint a közeljövőben vissza szeretnék térni erre a vidékre, hogy még jobban elmélyedjek ebben a mediterrán hangulatú kedves régióba.
Már a pohár falán jól látszik a sötét szín, erőteljes tannin, és a magasabb alkohol. Illatában erdei bogyós gyümölcsök, áfonya, szeder, fekete ribizli dominál, ami egy kicsi fekete csokival van megspékelve. Vastag, mégis kellemes simulékony tanninokkal bír. Az előbbi erdei gyümölcslekvárhoz, csokis meggyes íz párosul, amelyben a kellemes savak is előbukkannak. Közepesen hosszú lecsengésű. Igazán nagyszerű bor, amit szívesen kortyolgatnék téli estéken a cserépkályha mellett, de egy áfonyás őzgerinchez is el tudnám képzelni.
16, 8 pont

ui.: az áprilisi Vince magazinban is megvan ugyanez a bor :D Ezt írják róla a profik!
Közepesen mély rubin és bíbor keveréke. Illlata közepesen intenzív, fejlődő nagyon diszkéten fűszeres, érett cseresznyét, meggyet idéző. Ízében is közepesen intenzív, Jó egyensúlyban lévő friss savú, integrált tanninokal közepesen hosszú jó komplexitású bor.
16,3 pont 

ui2.: Na jó én nem annyira szigorúan pontozok :-)