2017. febr. 27.

Pinot noir Rosé 2016 - Wither Hills Marlborough

A déli sziget hosszú magányos útjáról Wellingtonba visszatérve másfél napra újra együtt lehetett a család! 
Lassan  elérkeztünk új-zélandi kirándulásunk utolsó vacsorájához, aminek elkészítését magamra vállaltam.
A menü garnéla, thai chilivel, rizzsel! 
A rákot egyszerűen gyömbérrel, fokhagymával, citrommal és sóval ízesítettem, majd kevés olajban lesütöttem. Ehhez a Marlboroughban gazdálkodó Withers Hill pincészet 2016-os Pinot noir rozéját választottam. 

A közepesen sötét rozé málnás-epres illattal indít. Ízében friss, ropogós cseresznye, kevés csipkebogyó és kesernyés grapefruit. 
Kellemes savai mögött telt kerek gyümölcsös íz uralkodik. Főleg cseresznye és málna harmóniája dominál, amely édes-kesernyés ízben záródik. 
Gyümölcsös lecsengésében szépen felfedezhetőek a fűszerek, amik nagyon jól illeszkednek az általam készített ételhez. 

16,5p